ENERGY-SMART™ kuntolaitteilla säästät jopa 22000 kWh vuodessa

ENERGY-SMART™ kuntolaitteilla säästät jopa 22000 kWh vuodessa
30. syyskuuta 2022 45 näyttöä 2 min luku
ENERGY-SMART™ kuntolaitteilla säästät jopa 22000 kWh vuodessa

ENERGY SMART™ SÄÄSTÄT JOPA 22000 kWh VUODESSA

Virtalähteeseen kytketyt juoksumatot ja muut kuntoilulaitteet ottavat sähköä verkkovirrasta, vaikka niillä ei harjoiteltaisi. Suurilla kuntosaleilla tämä on kuitenkin merkittävä kuluerä. Hieman valmistajasta riippuen valmiustilassa olevat juoksumatot käyttävät jatkuvasti 45W - 180W energiaa.

SportsArt juoksumatot on varustettu ENERGY SMART™ toiminnolla. Voit itse määritellä yksilöllisesti ajan, jonka jälkeen juoksumatto siirtyy ns. nukkumaan. Tällöin virrankulutus on käytännössä olematon, sillä se on vain 0,3W. Painamalla Wake painiketta juoksumatto on valmiina käytettäväksi. Entä jos sinulla on 12 juoksumattoa jotka ovat 12h käyttämättömänä? Tämä tarkoittaa pahimmillaan jopa 26kW kulutusta jonka sinä maksat siitä että laitteita ei edes käytetä. Vuodessa tämä on 9490kW.

 

 

Jokainen juoksumatto, jossa on TV-ruutu tai kosketusnäyttö, ilman ENERGY SMART ™ -järjestelmää ottaa verkosta sähköä 80 W - 180 W (riippuen valmistajasta ja näytön koosta). Tämä siitä huolimatta että juoksumatolla ei edes juosta. Jokainen LED-näytöllä varustettu juoksumatto, johon ei ole asennettu ENERGY SMART™ -toimintoa, käyttää verkosta sähköä 40 W - 85 W. Tämä siitä huolimatta että juoksumatolla ei edes juosta.

Jokaisessa SportsArt-juoksumatossa on sisäänrakennettu yksilöllisesti ohjelmoitava ENERGY SMART™ -toiminto, joka asettaa juoksumaton lepotilaan ja suojaa sitä tarpeettomalta virrankulutukselta kun laitetta ei käytetä.

 

Alla esitetyssä taulukossa on helposti nähtävissä kuinka paljon juoksumatot kuluttuvat energiaa. Laskelmat tehty nojautuen siihen, että juoksumatot ovat kytkettyinä pistorasiaan, ne ovat päällä mutta niillä ei harjoitella.

5 vuoden aikana kosketusnäytölliset juoksumatot (20kpl) saattavat käyttää jopa 112000 KWh kun taas ENERGY SMART™ toiminnolla varustetut juoksumatot noin 240KWh. Voiko sähkössä siis säästää? Jokainen voi itse laskea.

 

 

 

 

Pienennä sähkönkulutusta liikkumalla ja säästä sähkölaskussa! Ota yhteyttä:

Ilkka Mitrunen

Email: ilkka@gofitness.fi
Puh: 044 022 8211
Insta: @ilkkamitrunen
LinkedIn: ilkka-mitrunen-26b77469

 

 

Edellinen artikkeli:
Seuraava artikkeli: