Kuntopyöräkoulu

Kuntopyöräkoulu

Tervetuloa GoFitness.fi kuntopyöräkouluun!

Tällä sivulla käymme läpi kaikki oleelliset asiat liittyen kuntopyöriin. Haluamme auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan laitteen sinun tarpeidesi mukaan. Kaikki edustamamme kuntopyörät testataan, ennen kuin ne otetaan myyntiin. Vain näin voimme varmistaa, että jokainen laite on käyttökelpoinen. Emme myy tuotteita, joita emme itse käyttäisi harjoittelussa. Kaikki tuotteemme ovat huolella valittuja ja ne edustavat aina luokkansa parasta hinta / laatu -suhdetta.

Kuntopyöräily – täydellistä kotikuntoilua

Kuntopyöräily sopii kaikille ihmisille riippumatta iästä tai kuntotasosta. Se on erittäin tehokasta ja yksinkertaista harjoittelua, joka kohentaa kuntoasi ja tuo sinulle hyvän olon. Kuntopyörä kuormittaa ensisijaisesti jalkojen suuria lihasryhmiä sekä parantaa sydän- ja verenkiertojärjestelmää.

Kuntopyöräily on erinomainen lämmittelyväline ennen urheilusuoritusta, mutta toimii myös sellaisenaan hyvänä kunnon kohottajana.

Nykyaikaiset kuntopyörät vievät vähän tilaa ja siirtopyörien ansiosta ne ovat erittäin helposti siirreltävissä.

Kuntopyörä vai ergometri?

Kovin usein ihmiset kysyvät meiltä mikä on kuntopyörän ja ergometrin ero. Ergometriksi tai pyöräergometriksi kutsutaan kuntopyörää, joka pystyy mittamaan harjoittelun tehonkulutuksen watteina. Ergometrit pystyvät siis esittämään kuinka paljon watteja tietyllä hetkellä ihminen tuottaa. Ergometrejä käytetään paljon paikoissa joissa tehdään kuntotestejä, mutta ne ovat yleistyneet todella paljon myös kuluttajien keskuudessa. Yleensä kaikki hiukan kalliimmat kuntopyörät ovat ergometrejä. Laadukkaan ergometrin tunnusmerkkejä ovat pehmeä poljintuntuma, hyvä säädeltävyys sekä monipuoliset ohjelmat.

Kuntopyörän vastus

Pääsääntönä voidaan pitää, että kuntopyörissä on kaksi eri tyyppistä jarrua jolla vastusta saadaan säädettyä. Seuraavassa tekstissä käydään läpi nämä kaksi yleisintä jarrua, sekä niiden erot.

Sähkömagneettijarru

Sähkömagneettijarrut ovat erittäin käytettyjä fitness-maailmassa. Säätämällä crosstrainerin tehoa säädät itse asiassa sähkömagneetille tulevaa virran määrää jolloin joko lisäät tai vähennät vastusta. Mitä enemmän käännät vastusta, sitä suuremman virran syötät sähkömagneetille. Sähkömagneettijarrussa magneettikentän muodostava sähkömagneetti pysyy aina “paikallaan”, eli niissä ei ole varsinaisesti liikkuvia osia. Mitä suurempi magneettikenttä sitä voimakkaammin se jarruttaa vauhtipyörän kulkua.

Sähkömagneettijarrun merkittävät edut:

• Ei liikkuvia osia jolloin ei kulumista.

• Hyvin harvoin huollon tarpeessa

• Ei tarvetta kalibroinnille

• Erittäin hiljaisia

• Tarkkoja -> kun laitteeseen säädetään vastukseksi esim. 100W todellinen teho on hyvin lähellä tätä

• Erittäin pehmeä poljintuntuma eikä laisinkaan nypyttävä kuten halvoissa laitteissa

• Vastuksen säätö tapahtuu todella nopeasti ja pehmeästi. Vasteaika on näin hyvin lyhyt, koska liikkuvia osia ei ole

Kestomagneettijarrut

Kestomagneettijarruissa on liikkuva osa, johon on kiinnitetty pieniä magneetteja. Vastaus määräytyy vauhtipyörän ja magneettiosan etäisyydestä. Mitä lähempänä tämä liikkuva osa on vauhtipyörää, sitä korkeampi vastus on käytössä. Myös kestomagneettijarrussa on omat hyvät puolensa.

• Kestomagneettijarruja voidaan säätää joko servomoottorilla tai mekaanisella vaijerilla

• Kestomagneettijarru toimii pienenkin etäisyyden kanssa. Nämä jarrut eivät ota häiriötä muista laitteista eikä päinvastoin.

• Hyvä poljintuntuma

• Edullisempia kuin sähkömagneettijarrut

Vauhtipyörä – mitä suurempi sen parempi?

Hyvin usein kuulemme esitettävän, että mitä suurempi vauhtipyörä on laitteessa, sitä parempi tuote kyseessä. Seuraavassa artikkelissa todistamme väitteen vääräksi. Väite juontaa juurensa aikoihin, jolloin laitteet eivät olleet kovin kehittyneitä.

Uudet modernit vauhtipyörät

Viime aikoina merkittävä osa koko fitness-teollisuudesta on siirtynyt käyttämään pienempiä, kevyempiä sekä suurempia välityssuhteita käyttäviä vauhtipyöriä. Huolimatta pienemmästä painosta ja koosta, uudet vauhtipyörät toimivat paljon paremmin kuin vanhat ja suuret.

Syynä tähän on uusien vauhtipyörien välityssuhde. Suurella välityssuhteella jopa 1/24 saadaan aikaan merkittävästi kovempi pyörintänopeus vauhtipyörälle. Tällöin poljintuntuma on merkittävästi pehmeämpi, mutta jarrusta saadaan myös paljon tarkempi. Pienet vauhtipyörät mahdollistavat myös uudenaikaisemman muotoilun, koska laitteen sisään ei tarvitse enää asentaa suurta vauhtipyörää.

Pienempi vauhtipyörä keventää myös tuotteen kokonaispainoa, joka puolestaan heijastuu edullisempiin toimituskuluihin.

Kuntopyörien ohjelmat

Kuntopyörien ohjelmat voidaan jakaa kahteen perusryhmään - valmisohjelmat sekä käyttäjän itse luomat ohjelmat.

Valmisohjelmat

Nykyaikaisissa laitteissa on runsaasti valmisohjelmia. Valmisohjelmat vaihtavat automaattisesti harjoituksen intensiteettiä, joka pitää harjoituksen motivoivana sekä mielenkiintoisena. Hyvillä valmisohjelmilla saat laitteestasi parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Yleisimmät valmisohjelmat kuntopyörissä ovat seuraavanlaisia:

• Profiiliohjelmat simuloivat aitoa mäkiharjoittelua. Profiiliohjelman aikana laite itse vaihtaa vastusta. Kuvitellun ylämäen kohdalla vastus nousee ja vastaavasti alamäen kohdalla vastus vähenee. Todella yksinkertaista ja motivoivaa harjoittelua!

• Teho-ohjelmat (WAT): Teho-ohjelmissa kuntoilija voi itse määrätä, millä teholla harjoitellaan. Voit itse päättää, minkä ajan käytät tietyn tehon kanssa. Tämä on yksi suosituimmista harjoitusmuodoista. Teho-ohjelmia on käytössä vain nykyaikaisissa ergometreissä.

• Sykeohjelmat: Sykeohjelmat ovat kaikista turvallisimpia harjoitusmuotoja. Valitset itsellesi sopivan sykealueen,jolloin laite säätää vastusta automaattisesti, sen mukaan mitä sykkeen tulee olla! Mikäli syke nousee yli halutun, laitteen vastus vähenee itsestään. Helppoa, hauskaa ja ennen kaikkea turvallista kuntopyöräilyä!

Omat ohjelmat

Nykyaikaisilla laitteilla voit tehdä itsellesi mieleisiä ohjelmia juuri sinun tarpeidesi mukaan. Omia ohjelmia voi yleensä tehdä mallista riippuen 1-10 kpl. Omat ohjelmat voit tietysti tallettaa laitteen omaan muistiin, jolloin voit milloin tahansa harjoitella luomillasi ohjelmilla!

Tee kuntolaitteestasi persoonallinen

Nykyaikaisiin laitteisiin voit tallettaa omat henkilökohtaiset tietosi. Mikäli yhdellä laitteella on useampia käyttäjä, he voivat kaikki laittaa omat henkilökohtaiset tietonsa laitteeseen. Käynnistäessäsi laitteen sinun tulee vain valita oma käyttäjätunnus, jolloin kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat jo entuudestaan tallennettu. Kalliimmissa laitteissa jokainen käyttäjä voi erikseen seurata, kuinka paljon hän on kuluttanut aikaa harjoitteluun, sekä kuinka paljon hän on harjoitellut. Joissakin malleissa ,kuten Daum Premium laitteissa voit jälkikäteen analysoida kaikki tekemäsi harjoituksesi. Laite tallettaa jokaisesta harjoituksesta graafiset syke/watti kuvaajat, sykevälivaihtelun, käytetyt kalorit sekä paljon muuta.

Personoi laitteesi, näin pystyt mukauttamaan harjoitukset vastaamaan juuri sinun tarpeitasi!

© 2015 gofitness.fi

>> Katso tästä koko valikoima kuntopyöriä

Tuotteita ei löytynyt.