Proteiinivalmisteet

Proteiinivalmisteet

Proteiinivalmisteet

Proteiini on valkuaisaine tai oikeastaan aminohappoketjuista koostuva orgaaninen yhdiste. Proteiinit kuuluvat ns. perus ravintoaineisiin yhdessä hiilihydraattien ja rasvojen kanssa.

Ennenkaikkea proteiinit ovat solujen rakennusaineita jotka ovat välttämättömiä ihmisen elintoiminnoille.

Proteiinit ovat ihmiselle välttämättömiä joiden avulla lihasmassaa voidaan ylläpitää. Proteiinejä ihminen saa mm. monipuolisesta ruokavaliosta, etenkin lihasta, kalasta, kanasta sekä kananmunista.

Proteiinivalmisteiden perimmäinen tarkoitus on tarjota ihmiselle niin nopeasti kuin hitaasti imeytyviä proteiinejä joiden avulla ihminen voi ylläpitää tai kehittää omaa lihasmassaa. Proteiinien hinta vaihtelee sen perusteella minkälainen proteiini on kyseessä. Isolaatit ovat nopeammin imeytyviä esipilkottuja proteiinejä ja ovat hieman kalliimpia mitä esimerkiksi tavallinen hera proteiini.

Proteiinien tarve vaihtelee hieman liikuntatottumuksien sekä iän ja koon mukaan.

Osa proteiineistä sisältää runsaasti aminohappoja kuten L-Glutamiinia. Usein esipilkotut proteiinit soveltuvat myös hyvin palautusjuomaksi niiden nopean imeytymisen ansiosta. Säännöllisesti liikuntaa harrastavan ihmisen tulisi nauttia proteiinejä joita saa lisäravinteista mutta monipuolista ruokaa ei saa lisäravinteilla korvata.

Yksi merkittävä tekijä proteiinien hinnassa on niiden laatu. Halvat ja edulliset proteiinit omaavat huonon imeytymistehon jolloin proteiinit tulevat pois kehosta ulosteen mukana.

Suosittu tapa nauttia proteiinejä on hankkia ns. hybridituotteita. Tällaiset yhdistelmä proteiinit sisältävät useita erilaisia proteiinejä ja aminohappoja. Näiden tuotteiden etu on kerroksittain tapahtuva proteiinien imeytyminen ihmiskehoon.

Järjestys: