Crosstrainer koulu - miten valita oikea crosstrainer?

0,00 € (sis. alv.)
Saatavuus:
Ei varastossa
Toimitusaika:
2-4 viikkoa
Toimitukset alkaen
Nouto
Noutovarasto: Mestarintie 11F, 01730 Vantaa (avoinna ark. klo. 10-15.45)
ILMAINEN!
Matkahuolto
Lähellä-paketti
4,90 €
Tervetuloa GoFitness.fi crosstrainer kouluun!

Tällä sivulla käymme läpi kaikki oleelliset asiat liittyen crosstrainereihin. Haluamme auttaa sinua valitsemaan sinulle juuri sopivan laitteen.

Crosstrainer – tehokasta harjoittelua koko keholle

Crosstrainer on erittäin tehokasta liikuntaa jolla harjoitat koko kehon kestävyyttä sekä lihasmassaa. Crosstrainerin pehmeä elliptinen liikerata mahdollistaa kovan harjoittelun ilman, että kehon nivelet kuormittuvat liikaa. Crosstrainerilla harjoittelu nostaa sykettä joka puolestaan kasvattaa sinun kuntoasi ja polttaa tehokkaasti rasvaa. Crosstrainer on yksi suosituimmista kuntolaitteista tehokkuutensa ansiosta. Crosstraineria voidaan käyttää niin kotona kuin kuntosaleilla.

Crosstrainerin vastus

Crosstrainereissa on kaksi eri tyyppistä jarrua jolla vastusta saadaan säädettyä. Seuraavassa tekstissä käydään läpi nämä kaksi erilaista jarrua sekä niiden erot.

Sähkömagneettijarru

Sähkömagneettijarrut ovat erittäin käytettyjä fitness maailmassa. Säätämällä crosstrainerin tehoa säädät sähkömagneetille tulevaa virran määrää jolloin joko lisäät tai vähennät vastusta. Mitä enemmän käännät vastusta, sitä suuremman virran syötät sähkömagneetille.

Sähkömagneettijarrun merkittävät edut:

• Ei liikkuvia osia jolloin ei kulumista
• Ei tarvitse huoltoa
• Hyvin harvoin huollon tarpeessa
• Ei täydy kalibroida
• Erittäin hiljaisia, koska ei liikkuvia osia
• Tarkka
• Erittäin pehmeä poljintuntuma eikä laisinkaan nypyttävä kuten halvoissa laitteissa
• Vastuksen säätö tapahtuu todella nopeasti ja pehmeästi.

Kestomagneettijarrut


Kestomagneettijarruissa on liikkuva osa johon on kiinnitetty pieniä magneetteja. Vastaus määräytyy vauhtipyörän ja magneettiosan etäisyydestä. Mitä lähempänä tämä liikkuva osa on vauhtipyörää, sitä korkeampi vastus on käytössä. Myös kestomagneettijarrussa on omat hyvät puolensa.

• Kestomagneettijarruja voidaan säätää joko servomoottorilla tai mekaanisella vaijerilla
• Kestomagneettijarru toimii pienenkin etäisyyden kanssa. Nämä jarrut eivät ota häiriötä muista laitteista eikä päinvastoin.
• Hyvä poljintuntuma

Vauhtipyörä – mitä suurempi sen parempi?

Hyvin usein esitetty väittämä, että mitä suurempi vauhtipyörä on laitteessa, sitä parempi tuote kyseessä. Tämä on väittämä mikä tulee meille GoFitness.fi aika ajoin. Seuraavassa artikkelissa kerromme, että tämä väittämä on täysin väärä ja johtaa juurensa aikoihin jolloin laitteet eivät olleet kovin kehittyneitä.

Uudet modernit vauhtipyörät

Viime aikoina merkittävä osa koko fitness-teollisuudesta on siirtynyt käyttämään pienempiä, kevyempiä sekä suurempia välityssuhteita käyttäviin vauhtipyöriin. Huolimatta pienemmästä painosta ja koosta, uudet vauhtipyörät toimivat paljon paremmin kuin vanhat ja suuret.

Syynä tähän on uusien vauhtipyörien välityssuhde. Suurella välityssuhteella esim. 1/24 saadaan aikaan merkittävästi kovempi pyörintänopeus vauhtipyörälle. Tällöin poljintuntuma on merkittävästi pehmeämpi mutta jarrusta saadaan myös paljon tarkempi.

Pienet vauhtipyörät mahdollistavat myös uudenaikaisemman muotoilun, koska laitteen sisään ei tarvitse enää asentaa suurta vauhtipyörää. Pienempi vauhtipyörä keventää myös tuotteen kokonaispainoa joka puolestaan heijastuu edullisempiin toimituskuluihin.

Crosstrainerien ohjelmat

Crosstrainerien ohjelmat voidaan jakaa kahteen perusryhmää – Valmisohjelmat sekä käyttäjän omat ohjelmat.

Valmisohjelmat

Nykyaikaisissa laitteissa on runsaasti valmis ohjelmia. Valmis-ohjelmat tekevät sen, että ne automaattisesti vaihtavat harjoituksen intensiteettiä joka pitää harjoituksen motivoivana sekä jännittävänä. Hyvillä valmisohjelmilla saat laitteestasi parhaan mahdollisen irti.

Yleisimmät valmis ohjelmat crosstrainereissa ovat seuraavanlaisia:

• Profiiliohjelmat simuloivat aitoa mäkiharjoittelua. Profiiliohjelman aikana laite itse vaihtaa vastusta. Kuvitellun ylämäen kohdalla vastus nousee ja vastaavasti alamäen kohdalla vastus vähenee. Todella yksinkertaista ja motivoivaa harjoittelua!

• Teho-ohjelmat (WAT): Teho-ohjelmissa kuntoilija voi itse määrätä millä teholla harjoitellaan. Voit itse päättää minkä ajan käytät tietyn tehon kanssa. Tämä on yksi suosituimmista harjoitusmuodoista.

• Sykeohjelmat: Sykeohjelmat usein kaikista turvallisimpia harjoitusmuotoja. Valitset itsellesi sopivan sykealueen millä harjoittelet, laite säätää vastusta automaattisesti sen mukaan mitä sykkeen tulee olla! Mikäli syke nousee yli halutun, laitteen vastus vähenee itsestään. Helppoa ja hauskaa.

Omat ohjelmat


Nykyaikaisilla laitteilla voit helposti ja vaivattomasti tehdä itsellesi mieleisiä ohjelmia juuri sinun tarpeidesi mukaan. Hieman mallista riippuen, omia ohjelmia voi yleensä tehdä 1-10 kpl. Omat ohjelmat voit tietysti tallettaa laitteen omaan muistiin jolloin voit milloin tahansa harjoitella sinun mieleisillä ohjelmilla!

Tee kuntolaitteestasi persoonallinen

Nykyaikaisiin laitteisiin voit laittaa omat henkilökohtaiset tietosi. Mikäli yhdellä laitteella on useampi käyttäjä, he voivat kaikki laittaa omat henkilökohtaiset tietonsa laitteeseen. Käynnistäessä laitteen sinun tulee vain valita oma käyttäjätunnus laitteesta jolloin jolloin kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat jo entuudestaan tallennettu.

Henkilökohtaisesti


Suurimmassa osassa laitteistamme on käyttäjille varatut paikat. Personoi laitteesi jolloin pystyt mukauttamaan harjoitukset juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi.

Käyttäjärekisteri

Kaikissa kehittyneimmissä laitteissa on käyttäjärekisteri. Rekisteriin tallettuu kaikki sinun tekemäsi harjoitukset. Voit näin ollen pitää omassa laitteessasi harjoituspäiväkirjaa. Tiedät tarkalleen kuinka paljon olet esim. Viimeisen harjoitusviikon aikana käyttänyt laitetta, kuinka paljon kaloreita on kulunut.

Sykkeen mittaus

Kaikissa myytävissämme olevissa Crosstrainereissa on sykkeen mittaus. Yleisin tapa mitata sykettä on käsianturit. Tämä on erittäin helppo ja vaivatonta. Laitat vain harjoituksen aikana kädet käsikahvoihin joissa on sykkeen mittaus. Syke tulee näin ollen näkyviin laitteen näytölle. Kalliimmissa laitteissa on myös mahdollista mitata sykettä sykevyön avulla. Sykevyö on aina ensisijaisesti kaikista tarkin tapa mitata sykettä. Mikäli sinulla on sykevyö kotona ja olet epävarma sen yhteensopivuudesta laitteesi kanssa ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Crosstrainerien näytöt

Crosstrainereita neljällä erilaisella näytöllä.

• LCD näyttö on helposti luettavissa, koska numerot ovat terävät ja selkeät.
• Mustavalko Led näyttö on helppolukuinen ja kestävä • Värillinen led näyttö on selkeälukuinen ja siinä on hiukan mallista riippuen 3-5 väriä.
• Täysgraafinen näyttö on kaikista kalleimmissa laitteissa. Ne on kuin pieniä tietokoneen ruutuja joista voit katsoa filmejä sekä harjoituksen aikana näytettävää tietoa

© 2012 gofitness.fi
Lisätietoja
ValmistajaGofitness
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Crosstrainer koulu - miten valita oikea crosstrainer?
Arvosana
Asiakas joka katsoi tätä, katsoi myös näitä
 1. Hammer® Vatsa-/selkäpenkki
  -25%
  Hammer® Vatsa-/selkäpenkki
  Tarjoushinta 262,43 € (sis. alv.) norm. 349,90 € (sis. alv.)
 2. ATX® Polyurethan käsipainosarja 2,5 - 30 kg
  -10%
  ATX® Polyurethan käsipainosarja 2,5 - 30 kg
  2 228,04 € (sis. alv.) norm. 2 475,60 € (sis. alv.)