Kotikuntosali

Kotikuntosalin rakentaminen ja toteutus

GoFitness on auttanut tuhansia asiakkaita heidän unelmien kotisalin rakentamisessa. Kuntosali kotona helpottaa kiireistä arkea, lisää treenimahdollisuuksia arjen keskelle sekä tarjoaa omaa rauhaa kuntoiluun.

Neuvomme tarpeisiisi ja budjettiisi sopivat kuntosalilaitteet ja välineet kuntoilutilaasi. Halutessasi autamme suunnittelussa 3D piirroksin, jotta pystyt jo näkemään lopputuloksen.

Kuntoilutuotteita löytyy pienestä suureen kotikuntosaliin sekä vaativimmille voimailijoille ja ammattiurheilijoille.

Ja muistutuksena - meille saa soittaa, chattaa tai lähettää sähköpostia, mikä vain parhaiten sinulle sopii.

Mistä lähteä liikkeelle?

Tässä muutama ajatus, ennen kuin lähdetään miettimään millä harjoitteluvälineillä kotisalia alkaisi rakentamaan. Ensimmäisenä tulee huomioida kotikuntosalia varten tarkoitettu tila ja sen käyttäjäkunta.

Millaiseen treeniin kuntoilutilaa tullaan käyttämään? Jos tarve on lähinnä kehonpainolla tai kahvakuulilla tehtävälle treenille, ei tilaakaan tarvita paljoa, jumppamaton voi levittää olohuoneen lattialle ja treenivälineet on mahdollista säilyttää vaikkapa vaatehuoneen nurkassa. Jos taas tarve on kuntosalityyppiselle cardio tai voimatreenille kotiloloissa, tilaa ja välineitä tarvitaan luonnollisesti enemmän.

Tilan koko olisi hyvä olla aina hieman väljempi, kuin ensimmäisessä suunnitelmassa on hahmotellut. Aina tulee lisätarpeita tai tulee muutoksia harjoittelurutiineihin.

LUE KAIKKI BLOGIMME KOTIKUNTOSALEISTA!

 

Lattiasta kattoon

Oletko muistanut huomioida lattian suojaamisen tai mahdollisen melun? Suunnittelu tulee aloittaa lattiasta. Laitteet, käsipainot ja erilaiset harjoittelumuodot vaativat oikeanlaisen alustan. Suosittelemme maton paksuudeksi vähintään 8 mm painoharjoittelualueilla. Kaikki lattiat eivät sovellu lattialämmityksen kanssa ja toisissa on paremmat ääneneristysominaisuudet. Niin ja mikä olikaan kattokorkeus? Kuntosalilaitteita on erikseen mataliin ja korkeisiin tiloihin. Jotkut liikkeet vaativat myös korkeampaa tilaa.

Laitteet ja kalustus

Kotisalin tulee olla riittävän viihtyisä omaan ja muiden käyttöön. Kuntoiluvälineiden ja laitteiden lisäksi on hyvä ottaa huomioon mieleinen valaistus, äänentoistolaitteet ja muut kalusteet, aivan kuten laadukkaalla kuntosalillakin.

Laitteiden ja välineiden osalta suosittelemme panostamaan aluksi perusjuttuihin. Kannattaa esimerkiksi miettiä, mitä liikkeitä pystyisi tekemään pelkillä vapailla painoilla yksittäisten laitteiden sijaan. Laitteet vievät enemmän tilaa ja myös maksavat enemmän. Mikäli tiedät jo ehdottomasti tarvitsevasi jonkun tietyn laitteen, niin kannattaa varmistaa löytyisikö siitä kotisaleille suunniteltu kompaktimpi versio. Sellaisia laitteita ei kannata kotisalille hankkia, joita ei normaalistikaan kuntosalilla käytä.

Käsipainot ovat kotikuntoilussa todella monikäyttöisiä. Liikkeelle pääsee säädettävillä käsipainoilla, jotka ainakin aluksi ovat edullinen ja tilaa säästävä vaihtoehto. Kun ajan myötä huomaa kaipaavansa kiinteiden käsipainojen tuomaa helppoutta säädettävien painojen sijaan, voi niitä ostaa yksittäisinä pareina tai painosarjoina.

Kuntolaitteet, kuten kuntopyörät ja juoksumatot, ovat kestosuosikkeja kotikuntoiluun ja sopivat erinomaisesti lämmittelyyn. Aerobinen harjoittelu polttaa tehokkaasti rasvaa ja pitää yllä yleiskuntoa. Kuntolaitteiden valikoimasta löytyy myös kuntoutukseen soveltuvat mallit.

Jokaisen toimivan kotisalin perusta on levytanko ja levypainot. 100-150 kilon painosetillä pääsee jo monissa liikkeissä melko pitkälle. Voimien ja tarpeen kasvaessa painokiekkoja on helppo hankkia lisää. Kun painosetin kaveriksi hankkii tukevan kyykkyhäkin (Power Rack tai Half Rack) ja säädettävän vino/tasapenkin, alkaa liikevalikoima olla jo melko kattava. Tällä kokonaisuudella onnistuu kyykkyjen ja maastavetojen ohella niin punnerrusliikkeet rinnalle ja olkapäille kuin soutuliikkeet selälle. Useimmissa harjoittelukehikoissa on valmiiksi mukana leuanvetotanko ja lisäksi esimerkiksi ATX:n kyykkyhäkkeihin ja painonnostopenkkeihin on mahdollista hankkia monenlaisia lisäosia, joilla kasvattaa liikevalikoimaa entisestään.

Suunnittelu on valmis ja pakettihintaa olisin vailla

Kun tila on valmiina ja lista tuotteista on mietitty, niin kätevin sekä nopein tapa on rekisteröityä verkkokauppaamme ja lisätä toivelistalle tuotteet. Tämän jälkeen jaa toivelista meille, niin saamme tehtyä tarjouksen tuotteista hyvin nopeasti ja varmistettua toimitusajat tuotteille. Tarkastamme samalla myös valikoimasi tuotteet, että ne sopivat toistensa kanssa keskenään, ja että kuntosalipaketista löytyy kaikki oleellinen parasta kotisalikokemusta varten.

 

Ollaan yhteyksissä!

ASIAKASPALVELU

asiakaspalvelu@gofitness.fi

puh: +358 (0)44 548 3699

Ota yhteyttä

 

KUVIA ASIAKKAIDEN KOTISALEISTA