Blogi

 1. Oma ulkokuntosali kesäksi

  Oma ulkokuntosali kesäksi

  Oma ulkokuntosali kesäksi

  Jo aikaisin viime talvena lähdin suunnittelemaan omaa ulkokuntosalia jossa treenata kesällä ihanssa auringonpaisteessa hiki valuen. Siitä oli kiva haaveilla talven pakkasilla ja samalla suunnitella millaisista välineistä oma ulkokuntosali tulisi koostumaan. Heti alkajaisiksi oli selvää, että omasta ulkokuntosalista rakentelen toiminnalliseen treenin painottuvan kokonaisuuden, sellaisen jossa saa hien kunnolla virtaamaan vaikka sitten pilvisemmälläkin ilmalla. Vähän kerrallaan olen alkuvuoden ajan hankkinut erilaisia välineitä ja rakennellut jotain myös itse. Nyt alkaa kesä olla täällä ja on aika hienoa todeta, että myös oma ulkokuntosali on nyt valmis!

  Ensin alkuun on todettava, että on melkoinen alkulämmittely kantaa nuo kaikki kamppeet varastosta pihalle. Jo siinä puuhassa sai hien

  Lue lisää »
 2. Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

  Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

  Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

  Kumimatto suojaa kuntosalin lattiaa ja vaimentaa ääntä. Sen lisäksi että liukumaton pinta on edellytys turvalliselle harjoittelulle, on tyylikkäällä lattialla suuri merkitys myös treenitilan yleisilmeelle. Kumimatoilla on myös mahdollista rajat erilaisia treenialueita. Tässä artikkelissa kerromme minkälaisia asioita tulisi huomioida kumimattoa valitessa.

  Käyttötarkoitukseen oikein valittu kuntosalin lattia kestää aktiivisessa käytössä siistinä vuosikymmeniä. Olipa kyseessä suurempi kuntokeskus tai kotikuntosali, kannattaa vaihtoehtoihin tutustumiseen käyttää aikaa jo suunnittelun alkuvaiheessa. 

  Riittävän paksu matto suojaa kuntosalilattiaa myös kovemmassa treenissä

  Riittävän paksu kumimatto vaimentaa tärähdystä

  Lue lisää »
 3. Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

  Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

  Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

  Oma kotisali helpottaa kiireistä arkea ja tuo niin treenimahdollisuuksia arjen keskelle kuin omaa rauhaa treenaamiseen. Omaa kotisalia suunnitellessa ja siitä haaveillessa nousee kuitenkin mieleen monia käytännön kysymyksiä, kuten esimerkiksi millainen on riittävä tila, mitä välineitä kannattaa hankkia ja paljonko ne maksavat?

   

  Mistä sitten lähteä liikkeelle?
   
  Ihan alkajaisiksi kannattaa lähteä liikkeelle tarpeesta. Mihin tarkoitukseen tarvitsen kotisalia? Jos tarve on lähinnä kehonpainolla tai kahvakuulilla tehtävälle treenille, ei tilaakaan tarvita paljoa, jumppamaton voi levittää olohuoneen lattialle ja treenivälineet on mahdollista säilyttää vaikkapa vaatehuoneen nurkassa. Jos taas tarve on kuntosalityyppiselle

  Lue lisää »
 4. Stöd till löpning med styrketräning

  Stöd till löpning med styrketräning

  Stöd till löpning med styrketräning

  När sommarvädret närmar sig drar sig löpträningen mer och mer utomhus och många vågar börja springa igen. Även om andra uthållighetssporter ökar den aerobiska konditionen, som sedan gör löpningen lättare, utvecklas löpkonditionen i slutändan endast genom att löpa. Med välplanerad styrketräning vid sidan om löpningen blir löpträningen mer progressiv samtidigt som skaderisken minskar.

  Inom löpning, precis som i andra sporter, är en nybörjares utveckling rätt snabb under de första månaderna. Efter en tid vänjer sig kroppen vid träningsstimulansen, det vill säga den anpassar sig. Detta kan ses som en tydlig inbromsning av utvecklingen och så småningom som ett stopp helt och hållet. Löpprogrammering är nyckeln när

  Lue lisää »
 5. Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

  Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

  Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

  Kesäkelien lähestyessä juoksuharjoittelu on siirtymässä yhä enemmän ulkotiloihin ja moni uskaltautuu jälleen aloittamaan juoksuharrastuksen. Vaikka muut kestävyyslajit nostavat aerobista kuntoa helpottaen näin juoksua, kehittyy juoksukunto lopulta vain juoksemalla. Nousujohteiseen ja mahdollisimman loukkaantumisvapaaseen lenkkeilyharrastukseen tulisi kuitenkin yhdistää myös lajia tukevaa voimaharjoittelua. 

   

  Juoksussa, kuten muissakin liikuntasuorituksissa, on aloittelijan kehitys ensimmäisten kuukausien ajan nopeaa. Tämän jälkeen kroppa tottuu harjoitusärsykkeeseen eli ns.adaptoituu, minkä huomaa kehityksen selkeänä hidastumisena ja lopulta pysähtymisenä. Juoksun ohjelmointi onkin avainasemassa kun harjoitellaan tavoitteellisesti. Harjoitusohjelmaan tulisikin sisällyttää erilaisia juoksuharjoituksia kuten pidempiä peruskuntolenkkejä ja kovempia intervallityyppisiä harjoituksia tavoite

  Lue lisää »
 6. K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

  K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

  K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

  K-ryhmässä on kehitetty toimintamalleja ja tiloja määrätietoisesti henkilökunnan kuntoilun tukemiseksi jo toistakymmentä vuotta. Työntekijöille tarjotaan liikuntaetuus paitsi e-passin muodossa myös tarjoamalla liikuntapalveluita talossa sijaitsevissa liikuntatiloissa. Työterveyshuollon asiantuntemusta on hyödynnetty myös uusien tilojen suunnittelussa. Uuteen pääkonttoriin, Kalasataman K-Kampukseen, tuli näyttävä ja harkitusti käyttäjien tarpeiden mukaan toteutettu kuntosali, joka on kaikin puolin tätä päivää edistyksellisillä sähköä tuottavilla kuntolaitteilla ja viherseinällä.

  Lue lisää »
 7. Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

  Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

  Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

  Kahvakuulat ovat olleet alunperin nimensä mukaisesti metallikuulia, joissa on kahva. Nykyisin kahvakuulia on valmistettu metallin ohella erilaisista paremmin sisätreeniin soveltuvista materiaaleista, kuten nämä omat GoFitness Megastoresta tilaamani kahvakuulat.

  Kahvakuulan kahva on usein paksumpi kuin perinteisessä käsipainossa tai levytangossa, mikä tuo osaltaan treeniin lisää haastetta ja tehoa. Eri painoiset kahvakuulat tuovat treenaajalle suuren määrän erilaisia vaihtoehtoisia treeniliikkeitä, joita yhdistelemällä on mahdollista rakentaa tehokkaita treenikokonaisuuksia.

  Samalla tavalla kuin kuntosalitreenissä, on ensiarvoisen tärkeää opetella ensin oikeat treenitekniikat ja alkaa heilutella kahvakuulia vasta sitten.

  Lue lisää »
 8. Asiakastarina: LOADED on onnistunut siinä, missä monet eivät

  Asiakastarina: LOADED on onnistunut siinä, missä monet eivät

  Asiakastarina: LOADED on onnistunut siinä, missä monet eivät

  LOADED on perinteinen 80–90-luvun punttisali, joka on tuotu 2020-luvulle. Se erottautuu muista kuntosaleista erityisesti kahdella tavalla: ensinnäkin LOADED on onnistunut luomaan poikkeuksellisen nopeasti aidon yhteisön samanhenkisistä ihmisistä ja asiakkaat jopa jonottavat jäsenyyttä. Toisekseen LOADEDin tyyli on ylpeästi omintakeinen ja röyhkeän anteeksipyytelemätön, mutta toimiva.

   

  Toukokuussa 2021 aukesi ensimmäinen LOADED-kuntosali Tampereen Pispalaan. Siitä eteenpäin yrityksen kasvutahti on ollut vauhdikasta. Vuonna 2021 LOADEDin, eli OX GYM Oy:n, liikevaihto oli 266 tuhatta euroa ja vuonna 2022 se oli 470 tuhatta euroa. Tampereen kahden LOADED-salin, LOADED Studio Pyynikin sekä LOADED Real Gym Pispalan, jäsenmäärä on yhteensä noin 900 henkilöä.

  Lue lisää »
 9. Asiakastarina: Tässä on kenties Suomen näyttävin kotisali

  Asiakastarina: Tässä on kenties Suomen näyttävin kotisali

  Asiakastarina: Tässä on kenties Suomen näyttävin kotisali

  Kun tila ei ole rajoite, saa kotisalista rakennettua niin näyttävän, että monet kaupalliset kuntosalitkin kalpenevat. Monipuolinen kuntosali omassa kotona mahdollistaa koko perheelle yhteisen harrastuksen, jaksamista arkeen ja enemmän aikaa yhdessä. Etelä-Pohjanmaalaisen maatalousyrittäjän Jussi Takalan kotisalilla onkin panostettu oikein tosissaan tähän liikunnalliseen kodin sydämeen.

  Haave kotisalista eli kauan perheen isän, Jussi Takalan ajatuksissa. Aikaisemmin hänellä oli astetta karumpi painonnostotila mutta ei sitä Takalan mukaan kunnon kuntosaliksi voinut kutsua. Pari vuotta sitten Takaloille jäi ylimääräistä tilaa vaille käyttöä. Samaan aikaan iskenyt koronaepidemia

  Lue lisää »
 10. Ketä on kuntosaliyrittäjäksi haaveilevan paras kaveri?

  Ketä on kuntosaliyrittäjäksi haaveilevan paras kaveri?

  Ketä on kuntosaliyrittäjäksi haaveilevan paras kaveri?

  Kaikkea ei tarvitse osata itse, mutta jonkun täytyy tietää mitä tehdä. Kenelle soitat, kun tulee tiukka paikka? Kirjanpitäjältä saat neuvot kaikista tärkeimmän, eli rahan ja verojen kanssa. Yrittäjäjärjestöt tarjoavat neuvontaa sopimus-, henkilöstöhallinto- ja lakiasioissa. Niistä voi myös saada korvaamatonta vertaistukea ja verkostoja. Erityinen arvo on kuitenkin niillä, joilla on alan osaamista.

   

  Ammattitaitoiset ja luotettavat yhteistyökumppanit ovat kullanarvoisia
  Olet ehkä jo löytänyt liiketoiminnalle hyvän sijainnin ja uskot konseptiisi kuin pappi Raamattuun. Olet esittänyt liikeidean ystäville, perheelle ja mahdollisesti pankille. Lähisuku on käyty läpi pikkuserkkuja myöten, samoin se taloudellisesti

  Lue lisää »
Sivu