Treenaaminen kesällä

Treenaaminen kesällä
10. heinäkuuta 2022 88 näyttöä 2 min luku
Treenaaminen kesällä

Suunnitelmallisessa kuntosalitreenissä eräänlaisen haasteen tuo juurikin sen suunnitelmallisuus. Itse ainakin uraudun todella helposti treenaamaan aina vaan salilla sen oman suunnitelmani mukaan. Aina silloin tällöin tekisi kuitenkin hyvää rikkoa kaavaa ja muokata niitä omia treenejä tilanteen mukaan. Esimerkiksi nyt kesällä ja upeilla aurinkoisilla ilmoilla on oikeastaan aika hullua huhkia sisällä salilla, kun voisi yhtä hyvin treenata ulkona samalla nauttien mahtavasta kesäsäästä. Jotenkin päässä vaan on sellainen vinksahtanut ajatus, että jos ei esimerkiksi olkapäätreeniä saa tällä kertaa tehtyä totuttuun tapaan salilla, alkaa oma ulkomuoto äkkiarvaamatta muistuttaa entistä enemmän jaffapulloa, mikä nyt ei tietenkään pidä paikkaansa.

Pikkuhiljaa olen pystynyt ainakin jossain määrin sisäistämään ajatuksen, että sen tiettyyn kaavaan puserretun oman treeniohjelman pilkuntarkan noudattamisen sijaan voisi olla hyvä välillä ottaa hiukan löysin rantein, tehdä vaikka jotain kivaa ja täysin erilaista. Ei ne gainssit siitä mihinkään katoa, ennemminkin treenitehot siellä salillakin paranee, kun mieli on virkeä. Näin kesällä ja upealla aurinkoisella säällä pitäisikin ehdottomasti uskaltautua entistä enemmän ulos treenaamaan.

Me vietetään kesällä aina jonkin verran aikaa kesämökillä järven rannalla, kaukana kaikesta hulinasta ja vielä kauempana kuntosaleista. Nuo mökkireissut vähän kuin pakottavat kehittämään erilaisia treenimuotoja. Pari päivää menee ihan mukavasti rentoutuessa, mutta jo kolmantena päivänä minun on usein pakko päästä tekemään jotain, urheilemaan, saamaan hiki pintaan. Monesti mukana onkin jotain pientä treenivälinettä, kuten vaikka kahvakuula tai hiekkasäkki. On ihan mahtava pulahtaa uimaan, kun oli ensin ottanut pienen hien pintaan kahvakuulaa heiluttelemalla.

Kannustankin nyt kesän helteiden myötä kaikkia rikkomaan vähän kaavaa ja ottamaan nurkassa pölyttyvän kahvakuulan tai virittämään TRX-kahvat ulos ja nauttimaan auringosta samalla kun treenaa. Ulkona tehtävään toiminnalliseen treeniin löytyy paljon erilaisia välineitä, kuten juuri kahvakuulat, TRX-nauhat, hiekkasäkit ja vaikka heiteltävät Slam Ball -pallot. Ja erilaisia treeniohjeita on netti pullollaan, ei siis muuta kuin ylös, ulos ja treenaamaan!

Edellinen artikkeli:
Seuraava artikkeli: