Arkisto kuukausittain: : syyskuu 2022

 1. Miten valitsen kuntosalille sopivan lattiaratkaisun?

  Miten valitsen kuntosalille sopivan lattiaratkaisun?

  Miten valitsen kuntosalille sopivan lattiaratkaisun?

  Kuntosalin lattian pitää palvella tiettyä tarkoitusta. Löytääksesi oikeanlaisen lattian, sinun tulee tietää minkälaista toimintaa kuntoilutilassa tulee olemaan. Tämän jälkeen mietitään persoonallisuutta ja pakollisia käytettävyyteen, turvallisuuteen ja määräyksiin liittyviä asioita, kuten tuleeko lattian olla palosuojattua ja täyttääkö se äänenvaimennuksen kriteerit. Myös maton asennus, huolto ja pesu on hyvä miettiä suunnittelussa.

  Olet päättänyt rakentaa kotisalin, avata kuntosalin tai suuremman kuntokeskuksen, ja nyt mietit millainen lattia sinne sopii ja mistä sellaista hankkia. Olet varmasti pannut merkille kuntosalien yleisimmän lattiamateriaalin olevan kumia. Sitä löytyy rullatavarana, palamattojen muodossa,

  Lue lisää »
 2. Voimaharjoittelun ABC

  Voimaharjoittelun ABC

  Voimaharjoittelun ABC

  Mahdollista jatkuvuus
  Yksi laadukas harjoitus kerran viikossa on parempi koko vuoden ympäri, kuin 4 kertaa viikossa kahden kuukauden ajan.

  Ensimmäisessä mallissa vuoden aikana tehdään noin 50 voimaharjoitusta ja todennäköisesti saadaan aikaiseksi luotua rutiini voimaharjoitteluun.

  Toinen malli sisältää lyhyessä ajassa noin 32 harjoitusta, mutta toisaalta 8 kuukautta ollaan treenaamatta. Rutiinia ei ole saavutettu vaan todennäköisesti treenaaminen on loppunut joko loukkaantumiseen, ylirasitustilaan tai kiinnostus on loppunut.

  Kumpikaan esimerkki ei edusta kovin optimaalista lähestymistapaa, mutta varmaan pointti käy selväksi.

  Jatkuvuuden peruspilareina voidaankin pitää juuri harjoittelun mielekkyyttä ja turvallisuutta. Jos toinen puuttuu ei jatkuvuutta saavuteta ja treeni keskeytyy. Ohjelmoinnissa usein

  Lue lisää »