Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

Kumimatto suojaa kuntosalin lattiaa ja vaimentaa ääntä. Sen lisäksi että liukumaton pinta on edellytys turvalliselle harjoittelulle, on tyylikkäällä lattialla suuri merkitys myös treenitilan yleisilmeelle. Kumimatoilla on myös mahdollista rajat erilaisia treenialueita. Tässä artikkelissa kerromme minkälaisia asioita tulisi huomioida kumimattoa valitessa.

Käyttötarkoitukseen oikein valittu kuntosalin lattia kestää aktiivisessa käytössä siistinä vuosikymmeniä. Olipa kyseessä suurempi kuntokeskus tai kotikuntosali, kannattaa vaihtoehtoihin tutustumiseen käyttää aikaa jo suunnittelun alkuvaiheessa. 

Riittävän paksu matto suojaa kuntosalilattiaa myös kovemmassa treenissä

Riittävän paksu kumimatto vaimentaa tärähdystä ja suojaa lattiaa. Kevyeeseen harjoitteluun riittää 8mm kumimatto: parketille suosittelemme valitsemaan hiukan paksumman eli vähintään 15mm maton. Kerrostaloasunnossa tämä suojaa lattiaa, muttei estä äänien kuulumista alakertaan. 8mm kumimatto on riittävä myös aerobisten laitteiden, kuten spinningpyörän ja soutulaitteen alle. Tärähdystä aiheuttava juoksumatto vaatii sen sijaan paksumman maton. 

Keskiraskaaseen painoharjoitteluun riittävän vaimennuksen tarjoaa n. 30-40mm palamatto. Tämä on ihanteellinen esimerkiksi käsipaino-, voimanosto- ja toiminnalliselle treenialueelle. Mikäli haluat extravaimennusta, suosittelemme Antischock-mattoa, jonka hunajakennomainen rakenne vaimentaa erinomaisesti iskuja ja eristää ääntä. 

Painonnostoliikkeet vaativat harjoitusalueelle paksumpia mattovaihtoehtoja eli 40-50 mm. Vaihtoehtona on myös erillinen painonnostoalusta, joka koostuu korkealaatuisista kumi- ja puumateriaaleista tarjoten erittäin hyvän iskunvaimennuksen. Painonnostoalustan ympärillä oleva kestävä teräsrunko pitää alustan paikallaan ja osat yhdessä kovassa harjoittelussa. Kumiosana käytetään 10mm kumimattoa, jonka päällä on 40mm paksu kennomainen kumialusta. Painonnostoalustan keskellä on laadukas lakattu 40mm massiivivanerialusta. 

Palamatto vai kumimattorulla?
Palamatto on oikea ratkaisu erityisesti silloin kun etsit enemmän iskunkestävyyttä. Palamattovalikoimastamme löydät  treenitilaasi sopivan ratkaisun ohuesta 8mm matosta paksuun jopa 50mm vaihtoehtoon. 

Kumimattorullat tarjoaa suojan suurille alueille kuten aerobisten laitteiden ja painopakkalaitteiden alle. Kumimattorullat ovat maksimissaan 8mm paksuisia ja ne suojavat lattiaa pieniltä naarmuilta ja kolhuilta. Vaikka kumimatto vaimentaa tömähdystä, suosittelemme suurempien painojen pudottamista varten palamattoa, jota on saatavana kumimattoa paksumpana. Tutustu tästä palamattoihin ja kumimattorulliin.

Helposti asennettavat kumilattiat kotiin ja kuntosalille

Palamattoja on saatavana sekä ns.palapelimattoina sekä suorareunaisina vaihtoehtoina. Palapelimatot on helppo yhdistää toisiinsa ja tarvittaessa aluetta on helppo laajentaa lisämatoilla. Reunat ovat siistittävissä mattoveitsellä. Suorareunaiset suurikokoiset (1010-1010mm) palamaton palat pysyvät hyvin paikoillaan eivätkä vaadi kiinnitystä toisiinsa. Pienemmät palat, kuten Gymfloorin 500x500mm palat kannattaa yhdistää toisiinsa erikseen myytävillä liittimillä. 

10 metrin rullina saatavana oleva kumimatto on helppo levittää halutulle alueelle ja viimeistellä mattoveitsellä sopivan kokoiseksi. Halutessasi voit käyttää kaksipuolista teippiä kiinnitykseen 

Parketti tai muu vastaavanlainen lattia saattaa reagoida kumimaton kanssa. Kumimaton alle on mahdollista asettaa esimerkiksi PU solumuovia tai liukuestehuopaa mikäli puulattian päälle mikäli kumimattoa on tarkoitus. 

Laadukkaat ja kestävät kumimatot valmistetaan Euroopassa

Suosituimmat tuotemerkkiemme Corefitin ja Gymfloorin tuotteet valmistetaan kierrätetystä kumirakeista. EU:ssa valmistettu kumimatto ei sisällä haitallisia aineita ja niistä puuttuu pistävä kumille kuuluva ominainen vahva haju (ei kuitenkaan hajuton). Tuote kestää kovaa kulutusta, minkä lisäksi siinä on loistava pito. Kierrätyskumi on sekä vastuullinen että turvallinen valinta.  

Kumimatto on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä sitä säännöllisesti kostealla. Tarvittaessa voit käyttää puhdistukseen siihen tarkoitettua pesuainetta.

Lattialämmitys ja kumimatot

Corefitin ja Gymfloorin kumimatot sopivat käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa ottaen huomioon että lattialämmitys ei ole liian kovalla. Kumi saattaa alkaa kuivumaan ja rakeilemaan mikäli lattian lämpötila on suuri. Mikäli lattialämmitys on treenitilan ainoa lämmitysmuoto, tulee ko. tilassa olla käytössä tehokas ilmastointi. Lattialämmitys saattaa korostaa kumin ominaishajua.

GoFitness Megastoren valikoimasta löydät lattiaratkaisun niin suuremman kaupallisen kuntosalin, työpaikan liikuntatilan kuin kotipunttiksenkin tarpeisiin.