Selkätreeni kotisalilla

Selkätreeni kotisalilla
1. heinäkuuta 2021 62 näyttöä 2 min luku
Selkätreeni kotisalilla

Kotikuntosalien suosio on kasvanut viimeisen reilun vuoden aikana huimasti koronarajoitteiden pakottaessa treenaavan kansan etsimään uusia mahdollisuuksia treenaamiseen. Samalla myös kotisalien laitteisiin ja treenivälineisiin on alettu panostaa entistä enemmän. Aiempien penkkipunnerruspenkin ja levypainosarjan lisäksi on kotikuntosaleilta alkanut löytyä enemmän ja enemmän muitakin kuntosalilaitteita. Tällä kertaa käydään läpi selkätreeniä kotisalilla ja siihen liittyvää välineistöä.

T-bar row

Selkätreeni kotisalilla


Pelkistetyimmillään tehokkaan selkätreenin saa kotioloissa toteutettua jo pelkällä levytangolla ja leuanvetotangolla. Levytangolla on mahdollista tehdä kulmasoutua ja leunavetotangolla, no leuanvetoa. Ja jos perus leuanvedot tuntuu liian raskailta, on niitä helppo keventää esimerkiksi vastuskuminauhalla.

Kulmasoutuihin taas saa huomattavasti lisää vaihtelevuutta hankkimalla "Land mine"-kiinnikkeen, jolla tangon toisen pään saa tuettua tukevasti maahan ja toiseen päähän pari erilaista tankoon kiinnitettävää soutukahvaa, esimerkiksi omansa kapealle ja leveälle otteelle ja vielä omansa vaikka yhdellä kädellä tehtävään kulmasoutuun.

Taljalaite selkätreenin apuna

Vaikka tehokas selkätreeni onkin mahdollista kotisalilla toteuttaa edellä esitellyillä liikkeillä ilman taljalaitetta, tuo ylä- /alataljalaite ihan uuden ulottuvuuden selän treenaamiseen. Yksi parhaista oman kotisalini laitehankinnoista onkin ATX:n painopakallinen ylä- / alataljalaite.

Taljalaitteen avulla liikevalikoima laajenee entisestään, varsinkin laajan vetokahvavalikoiman avulla. Taljalaitteessa onnistuvat niin yhden kuin kahdenkäden liikkeet tehokkasti ja turvallisesti - ja aina helposti oikean kokoiseksi valittavalla vastuksella.

Asenne ratkaisee

Vaikka itse olenkin sitä mieltä, että kunnon laitteisiin panostamalla treenimukavuus ja treenin monipuolisuus kasvaa ja sitä kautta kasvaa myös treeni-into ja treenin tehokkuus. Tosiasia kuitenkin on, että loppujen lopuksi se mikä ratkaisee, on asenne. Sen tehokkaan selkätreenin pystyy tekemään yhtä lailla taljalaitteella kuin niiillä leuanvedoilla ja kulmasouduillakin, tärkeintä on että nauttii siitä mitä tekee.

Edellinen artikkeli:
Seuraava artikkeli: