Arkisto kuukausittain: : joulukuu 2022

 1. Mitä pitää tietää, kun tilaa kuntosalin yritykselle, yhteisölle tai taloyhtiölle?

  Mitä pitää tietää, kun tilaa kuntosalin yritykselle, yhteisölle tai taloyhtiölle?

  Mitä pitää tietää, kun tilaa kuntosalin yritykselle, yhteisölle tai taloyhtiölle?

  Kuntosalin suunnittelu yritykselle tai taloyhtiölle lähtee käyttäjien tarpeiden kartoituksella. Tilan mitat ja budjetti kuitenkin määrittävät millainen liikuntatilasta on mahdollista rakentaa. Kuinka paljon kuntosaliin pitäisi sitten budjetoida?

  Tästä blogista saat vastauksia myös muihin yleisimpiin kysymyksiin, mitä meille tulee vastaan piensalin suunnitteluvaiheessa. Onko takuu voimassa, mikäli laitteet tulevat yhteiskäyttöön? Miten varmistan kohtuulliset toimitusajat, jotta projekti pysyy aikataulussa? Kuuluuko asennus hintaan?

   

  Mitä laitteita kannattaa hankkia yrityksen kuntosalille?
  Ensin pitää selvittää mikä olisi realistinen käyttöaste ja mitä

  Lue lisää »
 2. HIIT: Uhka vai mahdollisuus?

  HIIT: Uhka vai mahdollisuus?

  HIIT: Uhka vai mahdollisuus ?

  Rakkaalla lapsella on monta nimeä. HIIT (high intensity interval training), HIT (high intensity training) tai vaikkapa tuttavallisemmin intervallit ja vedot. HIIT:in alakategorian harjoituksista löytyy Laurenin ja kumppaneiden (2019) mukaan ainakin seuraavat: RST (repeated sprint training), SIT (sprint interval training), short intervals, long intervals ja game based HIIT.

   

  Suomessa HIIT:iä annostellaan usein maksimi- tai nopeuskestävyyden muodoissa, joiden alta löytyy useampia erilaisia intervalleja. Nimitys saattaa aiheuttaa hämmennystä kuntoilijoissa, mutta niin myös sisältö. Laadukkaan harjoituksen tai harjoitusohjelman yksi kriteeri on, että tiedetään mitä harjoitellaan ja miksi. Jos on tehnyt HIIT-harjoituksen, mutta ei tiedä mitä ominaisuutta on harjoitettu, on se yhtä epämääräistä, kun

  Lue lisää »
 3. Selkätreeni kotisalilla

  Selkätreeni kotisalilla

  Selkätreeni kotisalilla

  Koronavirus ei ota talttuakseen ja yhteiskunta alkaa olla jälleen hälytystilassa. Yleisiä kuntosaleja kehotetaan välttämään ja treenaajat suuntaavat jälleen entistä enemmän kotisaleilleen. Kotikuntosalit ovat harvoin yhtä hyvin varusteltuja kuin kaupalliset kuntosalit, mutta se ei estä tehokkaan treenin tekemistä. Tällä kertaa käydään läpi tiivistetty, mutta tehokas selkätreeni, joka on mahdollista tehdä useimmilla kotikuntosaleilla.

   

  Leuanveto
  Jos puhutaan perinteisistä treeniliikkeistä, leuanveto on takuuvarmasti yksi niistä ja siksipä leuanvetotanko onkin luonnollinen osa minkä tahansa kotikuntosalin varustelua. Leuanveto on raskas ja tehokas liike, tosin se saattaa olla jopa niin raskas, että sarjat jäävät turhan lyhyiksi. Silloin

  Lue lisää »