Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

Kahvakuulat ovat olleet alunperin nimensä mukaisesti metallikuulia, joissa on kahva. Nykyisin kahvakuulia on valmistettu metallin ohella erilaisista paremmin sisätreeniin soveltuvista materiaaleista, kuten nämä omat GoFitness Megastoresta tilaamani kahvakuulat.

Kahvakuulan kahva on usein paksumpi kuin perinteisessä käsipainossa tai levytangossa, mikä tuo osaltaan treeniin lisää haastetta ja tehoa. Eri painoiset kahvakuulat tuovat treenaajalle suuren määrän erilaisia vaihtoehtoisia treeniliikkeitä, joita yhdistelemällä on mahdollista rakentaa tehokkaita treenikokonaisuuksia.

Samalla tavalla kuin kuntosalitreenissä, on ensiarvoisen tärkeää opetella ensin oikeat treenitekniikat ja alkaa heilutella kahvakuulia vasta sitten. Monilta turhilta loukkaantumisilta voidaan välttyä, kun liikkeet osataan tehdä oikein. Liikkeiden opettelemiseen hieman pienemmällä kuulalla kannattaa uhrata riittävästi aikaa ennen kuin lähdetään nostamaan treenin tehoja ja käyttämään isompia kahvakuulia. Kun liiketekniikat on kunnolla hallussa, on kahvakuulalla mahdollista treenata todella tehokkaasti ja monipuolisesti.

Erilaisia kahvakuulatreenejä on mahdollista keksiä rajattomasti yhdistelemällä erilaisia liikkeitä ja vaihtelemalla toistomääriä ja käytettävien kahvakuulien painoja. Kahvakuulia kannattaakin hankkia heti alkuun useampia, jotta jokaiseen liikkeeseen löytyy sopiva kuula ja vastusta on mahdollisuus vaihdella.

TEHOKAS KAHVAKUULATREENI BY JARI LADATTAVISSA (pdf) VELOITUKSETTA VERKKOKAUPASTAMME >>>

Teksti ja kuva: Jari Autere