Vähennä sähkön kulutusta ja vaikuta sähkölaskuusi liikkumalla!

Vähennä sähkön kulutusta ja vaikuta sähkölaskuusi liikkumalla!

Mikä ihmeen ECO-POWR?
 SportsArt on maailman johtava ekologisten kuntolaitteiden valmistaja. Ekologisuus ei näy pelkästään heillä tuotteissa vaan on isona osana koko yrityksen filosofiaa. Miten tuotteet tehdään, mistä ne tehdään ja miten tuotantolaitokessa käytettävä sähkö tuotetaan.

SportsArt tuotemerkiltä löydät tuoteperheen nimeltä ECO-POWR, mutta mikä ihme tämä ECO-POWR on? Nokkelimmat saattavatkin arvata, että kyseessä on kuntoilun ja ekologisuuden yhdistävä tekijä. Avataanpa hieman ECO-POWR järjestelmää, jotta aivan jokainen ymmärtää mistä on kysymys.

Ihmisen harjoitellessa juoksumatolla, kuntopyörällä tai millä tahansa aerobiselle laitteella, syntyy energiaa. Tätä kutsutaan kineettiseksi energiaksi tai kansankielellä liike-energia. Kuntoilussa varsin toimiva todiste syntyvälle liike-energialle on ihmisen hiki. Meillä kun on tapana hikoilla harjoituksen aikana. Voitaisiinko tätä ihmisen luonnollista hikoilua käyttää hyväksi? Saataisiinko kuntoilun muodostama liike-energia jollakin tavalla valjastettua sähköverkkoon käytettäväksi?

Muutama vuosi takaperin olin tyttäreni kanssa Vantaan Heurekassa. Siellä oli esillä kuntopyörä, jota polkemalla sai virtaa hehkulamppuun (todennäköisesti kuitenkin LED lamppu). Tätä suurta keksintöä ihmeteltiin yleisön toimesta haavi auki. Joku vierailijoista totesi kovaan ääneen, kuinka tällainen innovaatio pitäisi olla käytössä jokaisella kuntosalilla. Hieman sai hymähtämään, mutta ei hän kovin väärässä ollut.

TUTUSTU TÄSTÄ SPORTSARTIN ECO-POWR LAITTEISIIN.


Sähköä tuottavat kuntolaitteet eivät ole tulevaisuutta – ne ovat täällä jo!
Vaikka ollaan kansakuntana hyvin kehittyneitä monessakin asiassa, osa trendeistä tulee meille hieman jälkijunassa, jos vertaamme itseämme, vaikka Ruotsiin tai Norjaan. Näin on aina ollut ja aika näyttää miten tulevaisuudessa. Vielä hetki sitten sähköautoilijoita katsottiin meillä Suomessa hieman kieroon. Niitä käyttävät olivat monen silmissä ”ituhippejä” ja osalle vielä varmasti tänäkin päivänä. Täysin mututuntumalta voisin sanoa, että hivenen on saattanut leukojen loksauttelu vähentyä kohonneiden polttoainekustannusten myötä. Rahalla on kummallinen vaikutus. Mutta palataan takaisin asiaan.

SportsArt ECO-POWR kuntolaitteet kytketään pistorasiaan, kuten mikä tahansa sähköä tarvitseva laite, esimerkiksi leivänpaahdin. Kun leivänpaahdin kytketään päälle, se kuluttaa sähköä, jonka seurauksena saat täydellisen suutuntuman omaavan leivän. Kunhan pidät huolen, että leivän päältä löytyy muutakin kuin oma ylähuuli.

 

FAQ
Vaatiiko ECO-POWR laitteet lupia?
Ei

Onko niiden asentaminen vaikeaa?
Ei. Kytket laitteen pistorasiaan kuin minkä tahansa sähköä tarvitsevan laitteen

Onko niitä vaikea käyttää?
Käyttöliittymä on yksinkertainen ja harjoittelun voit aloittaa pelkästään Quick Start painiketta painamalla

Tuottavatko ne oikeasti sähköä?
Kyllä!

 

Minkä verran sähköä SportsArt ECO-POWR tuottaa?
Jokaisen kiinteistön sähköverkko voidaan ajatella eräänlaisena akvaariona. Kun kulutat sähköä, akvaarion pinta laskee, johon sähköyhtiö vastaa täyttämällä sitä kulutuksen verran takaisin. Tästä muodostuu sinun sähkölaskusi. Jos sähkölaskusi oli reippaat 1000€ kuntosalillasi talvella 2021, talvella 23/24 se on todennäköisesti tuplat, ellei triplat. Laittaa mietityttämään, kuinka paljon niitä saunoja oli tarve pitää päällä. Not fun.

ECO-POWR kuntolaitteet kytketään pistorasiaan täysin samalla tavalla, kuin edellä mainittu leivänpaahdin. Merkittävänä erona on kuitenkin se, että ECO-POWR tuotteiden kohdalla sähkö kulkeutuu ns. väärään suuntaan, eli takaisin sähköverkkoon. Jopa 74% kuntoilun muodostamasta liike-energiasta saadaan takaisin verkkoon. Se kuinka paljon sähköä verkkoon syötetään, on täysin riippuvainen siitä, kuinka kovaa laitteilla harjoitellaan. Tunnin tavanomaisella harjoittelulla kuntopyörällä tuotat karkeasti 90W täysin puhdasta energiaa. Entä jos sinulla on 20 kuntopyörää, joilla harjoitellaan 8h päivässä? Äkkiseltään laskettuna reilu 5000KWh vuodessa. Entä ne 20 – 40 spinning-pyörää sinun studiossa? Ne eivät sentään kuluta sähköä, mutta jos nekin laitettaisiin tuottamaan?

Spinningissä tuotettu teho on yleensä suurempi, mitä tavallisilla lämmittelyyn tarkoitetuilla kuntopyörillä. Niin on myös hien määrä.

 

Ekologisuus on erottumistekijä kuntoilualalla
On sanomattakin selvä, että yksinään ECO-POWR kuntolaitteet eivät ole ratkaisemaan vallitsevaa tilannetta, mutta asettavat kompassille aidosti kestävällä pohjalla toimivan ja kannattavan suunnan, mihin lähteä liiketoiminnan osalta. Ne tarjoavat laadukkaan harjoittelukokemuksen kuntosalin jäsenille sekä aitoa arvoa liiketoiminnalle. Jatkuvasti tiukentuvassa kilpailutilanteessa asiakkailla on myös varaa valita. Kasvavassa määrin asiakkaat valitsevat palvelut ekologisuuden näkökulmasta.

SportsArt ECO-POWR laitteet eivät siis kuluta sähköä, vaan tuottavat sitä. Riippuen kuntosalin koosta ja jäsenmäärästä, suorat sähkölaskuun kohdistuvat säästöt voivat nousta useampaan sataan euroon kuukaudessa. Siteeraten vielä suuren suomalaisen energiayhtiön pääjohtajan lausuntoa, kun häneltä kysyttiin mitä pitäisi tehdä: ”Meidän on vähennettävä kokonaiskulutusta”. Kertauksena vielä; ECO-POWR laitteet eivät kuluta laisinkaan, ne tuottavat sähköä, ts. alentavat sähkön kulutusta sekä sähkölaskua.

 

ECO-POWR kuntolaitteilla olet edelläkävijä
Mitä jos alennusmyyntien ja jatkuvien kuntosalien syyskampanjoiden sijaan asiakkaat voisivat itse vaikuttaa kuntosalin kuukausihinnoitteluun? Entä jos jokaiselle asiakkaan tuottamalle Watille lasketaan hinta? Tuotat 1kWh energiaa saat X€ alennusta KK jäsenyydestä? Loppukuluttaja säästää kk maksussa, kunto kohentuu ja läski palaa. Tämäkin onnistuu, mutta siitä kirjoitan myöhemmin.

 

ECO-POWR mallisto kattaa:

  • Kaksi erilaista juoksumattoa
  • Kaksi erilaista kuntopyörää ja rekumbenttia
  • Kaksi erilaista crosstraineria
  • Soutulaitteen
  • Porraskoneen

Vähennä sähkön kulutusta ja vaikuta sähkölaskuusi liikkumalla! Ota yhteyttä:
Ilkka Mitrunen

Email: ilkka@gofitness.fi
Puh: 044 022 8211
Insta: @ilkkamitrunen
LinkedIn: ilkka-mitrunen-26b77469